29 Ιαν 2010


Εχθές η μέρα πέμπτη 28-2-2010 το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη τύπου με κύριο πρόσωπο και θέμα την επιστροφή του Θ. Ζαγοράκη. Όπου είπε τα πάντα όλα!!!!! Γιατί αποχώρισε, γιατί ξανά ήρθε στην προεδρία, και για το καυτό θέμα τις άφιξης μετοχικού κεφαλαίου που οι φίλοι του δικέφαλου πρέπει να δώσουν βροντερό παρόν.

«Η ανακοίνωση της παραίτησης ξεκινήσε από το γεγονός ότι δεν με άφηναν να λειτουργήσω ως άνθρωπος.Ήταν σαν να υπήρχε ξαφνικά ένα μαύρο πανί μπροστά μου και δεν θεωρούσα σωστό για την ομάδα να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο, δεν μπορούσα να ηγηθώ έτσι και για αυτό αποφάσισα να φύγω. Είχα πάντως πολλές συζητήσεις με τα παιδιά, και με όλους μαζί αλλά και κατ’ ιδίαν για να εξασφαλίσω την ομαλή αλλαγή. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση για τα δικά μου προβλήματα να πουν πως χρησιμοποιώ τον ΠΑΟΚ ώστε να λυθούν. Ακούστηκαν πάντως πολλά καθώς είχε συμπέσει αυτό και με τα γεγονότα της Σουρωτής αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος, σίγουρα πάντως με ενόχλησαν πολύ αυτά που έγιναν, είχε βγει και μια ανακοίνωση αν θυμάστε. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι έχουμε παράπονα από την αστυνομία, από τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση από την πλευρά της και από το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός στο παιχνίδι ενώ σε άλλα πηγαίνουν διμοιρίες»
Συνεχίζοντας, ο κ. Ζαγοράκης τόνισε επίσης :
«Στο διάστημα που έλειπα είχα επίσης καθημερινή επικονωνία με όλα τα παιδιά και ήμουν ενήμερος για ότι συνέβαινε στην ομάδα, μιλήσαμε και αποφάσισα να επιστρέψω γιατί ένοιωσα πως πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που αφήσαμε στην μέση. Κάποια πράγματα που ήταν στο τριετές μας πλάνο και πρέπει να τα ολοκληρώσουμε καθώς θα κάνουμε νέο στην συνέχεια, από το καλοκαίρι. Ως τώρα, σε κάποια πράγματα πήγαμε καλά και σε κάποια όχι, αγωνιστικά πήγαμε καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε για να είμαι ειλικρινής ενώ στο θέμα των χρεών ενώ υπολογίζαμε πως θα είχε λυθεί ως τώρα, δεν έγινε αυτό και πρέπει να τρέξουμε λίγο. Υπάρχουν λοιπόν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να πάει μπροστά η ομάδα, είναι τα χρέη, η ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου της Ν. Μεσημβρίας, που είναι έργο τεράστιας σημασίας για τον ΠΑΟΚ, αγωνιστικά επίσης θέλουμε να διατηρήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο ενώ πρέπει να προχωρήσουμε και την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε την τεράστια σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ένα από τα πρώτα πράγματα άλλωστε που έχουμε πει και υποσχεθεί ως διοίκηση είναι πως δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, δεν θα αφήσουμε χρεωμένη την ομάδα. Αυτό πάντως εξαρτάται από πολλά πράγματα, το καλοκαίρι πάντως κάναμε μια υπέρβαση στο μπάτζετ της ομάδας, η οποία θα μας ακολουθεί ως το τέλος αυτής της χρήσης, πιστεύουμε να πάει καλά η ΑΜΚ και να κλείσει αλλά αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ηλίας Βιολίδης, που μίλησε σύντομα για την ΑΜΚ της ομάδας :
«Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πόσο σημαντική είναι για τον ΠΑΟΚ αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας. Η νέα ΑΜΚ λοιπόν θα γίνει για 15,3 εκ. ευρώ, η τιμή κάθε μετοχής είναι 0,34 ευρώ αλλά αποφασίσαμε να δίνουμε 3 σε κάθε ευρώ. Το μικρότερο ποσό που μπορεί να δώσει κανείς είναι 10 ευρώ και θα παίρνει 30 μετοχές της ομάδας ενώ υπάρχει και ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι φίλοι της ομάδας για όποια πληροφορία θέλουν, είναι το 8011111926. ‘Όπως γνωρίζετε επίσης στόχος μας είναι να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου στην ΑΜΚ, να γίνουν όλοι μέτοχοι της ομάδας ουσιαστικά και σας λέω ότι αυτή την στιγμή οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι 11.525»

Αμέσως μετά είχαμε ορισμένες ερωτήσεις στον κ. Ζαγοράκη, στις οποίες απάντησε με ξεκάθαρο, αρχικά ρωτήθηκε για την σχέση του με τον κ. Βρύζα και είπε :
«Όπως σας είπα είχα καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα ενώ ειδικά με τον Ζήση έχω μια πολύ καλή, αδερφική σχέση και θα είμαστε μαζί, όπως είμαστε όλοι άλλωστε ενωμένοι και αγαπημένοι όλοι στην διοίκηση, είμαστε όλοι μας ένα κομμάτι. Πάντως όσοι θέλουν να μολύνουν τη σχέση 15-20 χρόνων με τον Ζήση δεν θα το καταφέρουν, θέλουμε και οι δυο το καλό της ομάδας, φυσικά και έχουμε διαφωνίες, έχουμε τσακωθεί αλλά και τι με αυτό; Ο Ζήσης δεν θα είναι τώρα τεχνικός διευθυντής αλλά υπεύθυνος αγωνιστικού στην ΠΑΕ, που είναι κάτι διαφορετικό. Όσο για τον Κονσεϊσάο, είναι πλέον μέλος της οικογένειας και λειτουργούμε όλοι μαζί για το καλό του ΠΑΟΚ και μόνο»
Μετά δέχθηκε μια ερώτηση αναφορικά με την θρυλούμενη επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ και είπε :
«Αυτή την στιγμή όλα στην ομάδα είναι σε καλό δρόμο, όλα πάνε καλά, είμαστε καλά και είμαστε ήρεμοι, γιατί λοιπόν να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Μου μιλάτε τώρα για ένα θέμα που αν, ίσως κτλ και που ότι είναι να γίνει, αν γίνει είναι για το καλοκαίρι, δεν θα μαλώσουμε μεταξύ μας για τα αν. Έχουμε άλλες προτεραιότητες τώρα, έχουμε παιχνίδι κρίσιμο με τον Ατρόμητο, μετά στα Γιάννενα και μετά άλλο, αυτά μας απασχολούν τώρα, αυτά έχουν σημασία για μας, τίποτε άλλο»
Ερωτηθείς για το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν, το οποίο εικάζεται ότι θα είναι μειωμένο, τόνισε :
«Είναι σίγουρα ένα σοβαρό θέμα, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί η ΑΜΚ θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Λέω πάλι όμως ότι δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ρίξουμε ταφόπλακα στην ομάδα και θα την φορτώσουμε με χρέη. Θα ψάξουμε να βρούμε οικονομικούς πόρους όταν ολοκληρωθεί η ΑΜΚ και θα συζητήσουμε, αυτή την στιγμή που μιλάμε πάντως δεν υπάρχουν άνθρωποι για να επενδύσουν πολλά χρήματα στον ΠΑΟΚ»
Σε ερώτηση για την παραμονή ή όχι του κ. Σάντος ανέφερε :
«Το έχουμε συζητήσαμε και με τον Ζήση και πριν λίγο μάλιστα, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε να συζητάμε το πλάνο της ερχόμενης σεζόν και όσον αφορά στο αγωνιστικό, η διάθεσή μας και η σκέψη μας είναι να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον κ. Σάντος»
Κληθείς να σχολιάσει τις μεταγραφές που έγιναν, ο κ. Ζαγοράκης είπε :
«Πάντοτε αναζητάμε παίκτες καλούς, με τα οικονομικά που συμφέρουν τον ΠΑΟΚ. Το μπάτζετ είναι πάντα αυτό που σκεφτόμαστε και ο Ζήσης είναι συνέχεια με ένα μπλοκάκι στα χέρια. Το επόμενο καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας κάποιων κινήσεων. Όπως είπα ο ΠΑΟΚ δεν είναι δικός μας, είμαστε περήφανοι που τον υπηρετούμε και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Αν πάντως δούμε ότι η ομάδα δεν είναι καλά ή ότι κάνουμε λάθη, δεν θα καθίσουμε εδώ με το ζόρι»
Για το νέο πλάνο, που θα ισχύσει από το καλοκαίρι :
«Τι να πούμε; ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα; πώς να το πούμε;. Βλέπετε άλλους να το λένε αλλά είναι βάσει μπάτζετ. Εμείς είμαστε από τα χαμηλότερα και λέμε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό, θα προσπαθήσουμε, είναι ηλίθιο να λέμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα»
Για το νέο γήπεδο, τόνισε τα εξής :
«Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα καινούριο γήπεδο. Όλα προχωράνε μπροστά πρέπει και αυτό να γίνει. Έρχονται άνθρωποι, θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για να γίνεται καλά. Θα γίνουν κινήσεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Μετά τον λόγο πήρε ο κ. Βρύζας, που μίλησε κυρίως για αγωνιστική θέματα :
«Αρχικά δεν ήταν στο πλάνο η επιστροφή, είχε όντως κάποια προβλήματα ο πρόεδρος και αποχώρησε αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα. Ήρθε ξανά, αφού είδαμε ότι υπάρχει διάθεση από τον ίδιο, το ήθελε και όλη η διοίκηση, έτσι αποφασίστηκε να γίνει αυτή η επιστροφή».
Σε ερώτηση για σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που τον ήθελε να μιλάει κατά της τρέχουσας κατάστασης στην διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο κ. Βρύζας είπε:
«Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να μιλά έτσι επειδή φοράω παντελόνια. Περνιέται μια άποψη στον κόσμο ότι ο Βρύζας σαν τσατσάκι κλαίγεται για κάποια κατάσταση. Έχω πλήρη συνείδηση που βρίσκομαι, ξεκάθαρες ιδέες και αν έχω ένα πρόβλημα πιάνω το Θόδωρο και το λέω. Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών αλλά αυτό δε θα μου επιστρέψει ποτέ να βάλω τους προσωπικούς μου στόχους πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει αυτό το πράγμα, όλοι ξέρετε τι σχέση που διατηρώ με τους δημοσιογράφους, είναι μια υγιής σχέση χωρίς καμιά εξάρτηση, το ίδιο και με συνδεσμίτες και με όποιον είναι τριγύρω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό υπηρετώ και δε θα αλλάξω ποτέ, υπάρχει πλήρης συνείδηση της κατάστασης, ξεκάθαρα πράγματα, όπως έχω πει, υπηρετώ το σύλλογο υπηρετώντας την αλήθεια και λέγοντας αυτό που πιστεύω»
Ρωτήθηκε, ως υπεύθυνος αγωνιστικού και για το θέμα Σαλπιγγίδη και τόνισε: «Προκάλεσε μια μεγάλη σύγχυση το θέμα αυτό, διαχωρίστηκαν οι φίλαθλοί μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και η διοίκηση θα πάρει την απόφαση. Είναι δύσκολο, ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός θα καθόταν να το σκεφτεί πολύ για να πει το ναι ή το όχι»
Για την ανανέωση του συμβολαίου του κ. Σάντος :
«Είναι συνδυασμός μερικών πραγμάτων. Να έχουμε επίγνωση του προγράμματος μετά το καλοκαίρι, αν προχωρήσει το αθλητικό κέντρο ή θα προτιμήσουμε τα λεφτά να τα δώσουμε για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα καθίσουμε να τα πούμε όταν έρθει η ώρα, πάντως η διάθεση και η σχέση υπάρχει φυσικά, το γνωρίζετε όλοι αυτό»
Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων στην ομάδα, ανέφερε :
«Με Χαλκιά και Γκαρσία ανανεώσαμε ήδη, είναι δύο προσωπικότητες, ο ένας είναι Έλληνας, ο άλλος έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και αποφασίσαμε για άλλα δύο χρόνια να συνεχίσουμε μαζί τους. Έχουμε άλλα δύο συμβόλαια και με Ίβιτς και με Λίνο, έχουν γίνει επαφές, δουλεύουμε, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται συναντήσεις να βρεθεί η καλύτερη λύση. Έχουμε βάλει κάποιους στόχους για την επόμενη χρονιά και όρια οικονομικά για να λειτουργούμε σωστά. Νομίζω ότι η διάθεση της διοίκησης είναι θετική αλλά πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο για τον ΠΑΟΚ και για τους παίκτες, χρειάζεται μια λογική για να φτάσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει στην συνέχεια»
Ερωτηθείς για τους πολλούς τραυματισμούς που είχε η ομάδα φέτος, ο κ. Βρύζας είπε:
«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ιατρικό τιμ της ομάδας, τους έχουμε εμπιστοσύνη ενώ έχουμε μιλήσει σχετικά και με τον προπονητή και τον Κονσεϊσάο, που είναι άμεσοι με την ομάδα. Χρειάζεται βελτίωση, εξειδίκευση και μηχανήματα, εξοπλισμός μηχανολογικός, παντού θέλουμε βελτίωση, είναι ζωτικής σημασίας αυτό το κομμάτι. Οι περισσότεροι ήταν τραυματισμοί θα έλεγα περίεργοι, το παρακολουθούμε και στην επόμενη σεζόν θα υπάρχει έκθεση, αναλόγως με το μπάτζετ φυσικά για να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι»
Ερωτηθείς αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, είπε :
«Θα είναι λάθος αν πούμε τώρα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις τις σταθερές, αυτή τη στιγμή έχουμε κερδίσει το σεβασμό και πάμε κάθε Κυριακή να δώσουμε τις μάχες μας. Δεν είναι κανένας τρελός για να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάτι τέτοιο»
Τέλος ρωτήθηκε πιο πόστο ήταν το πιο δύσκολο από αυτά που πέρασε και ο κ. Βρύζας απάντησε όπως είχε απαντήσει και στο παρελθόν :
«Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι αυτός του προέδρου, ποδοσφαιριστής είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο ενώ σαν τεχνικός διευθυντής έχεις ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

paok foto