3 Ιουλ 2010

Στην εθνική ο fernanto...


  Με τα την ξεκούραση του ο fernando santos (αυτός που φάγαμε στην μάπα τρία χρόνια και στο τέλος μας πούλησε) είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής Ελλάδας.
O ομοσπονδιακός μας προπονητής χαρακτηριστικά δήλωσε
 "Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εδώ μαζί σας. Αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν επιτυχημένα για την ομάδα. Ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει. 

Τα λόγια είναι περιττά στο ποδόσφαιρο και μεγαλύτερη αξία έχουν οι πράξεις. Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών με ξέρει. Πρέπει να παρουσιάσουμε καλά παιχνίδια στον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσω να περάσω τα στοιχεία που θέλω, έχω τη δική μου φιλοσοφία. Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι διαφορετικός, αλλά ο στόχος θα παραμένει πάντα η νίκη". 

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, τόνισε: "Οκτώ χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά. Παρόλο που έχω δυσκολία να μιλήσω ελληνικά, ποτέ δεν είχα πρόβλημα να τα κατανοήσω. Το πιο σημαντικό είναι ότι αντιπροσωπεύω μία ολόκληρη χώρα". 

Για το αν τον αγχώνουν οι επιτυχίες της ελληνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, είπε: "Πρέπει να δείχνουμε καρδιά. Να δείξουμε οργάνωση, να έχουμε καθαρό μυαλό. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτόν τον τομέα θα έχουμε επιτυχία. Γνωρίζω καλά την ελληνική νοοτροπία. 

Ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν πάθος και δίνουν πάντα το 200%. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό να δουλεύεις κάθε μέρα με τους παίκτες σου. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μικρά διαστήματα που θα συγκεντρωνόμαστε. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό εμένα δεν με αγχώνει καθόλου. 


Όταν ήρθα στην Ελλάδα, η χώρα είχε μόνο μια συμμετοχή στο Μουντιάλ του 1994. Τώρα έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό και έχει συμμετάσχει σε ακόμη ένα Euro και ένα Μουντιάλ. Αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Τα νέα παιδιά του σήμερα θα απαρτίζουν την Ελλάδα του αύριο". 

Αναφερόμενος στον Ότο Ρεχάγκελ, υπογράμμισε: "Θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου στον Ότο Ρεχάγκελ. Δεν θα κρίνω τη φιλοσοφία του. Καθένας έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Από σήμερα θα υπάρξουν νέοι κανόνες, θα έχουμε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού". 

Για το αν θα υπάρξει συνεργασία με την ΕΠΟ και με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες: "Όπως ξέρετε θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα συνεργαστώ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Τάκη Φύσσα αλλά και με τις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα προσπαθήσω προσωπικά να είμαι κοντά με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες. Θα ανεβάσουμε το επίπεδο της παρατήρησης όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Στόχος μας δεν είναι να δούμε τι γίνεται μόνο στην Εθνική Ανδρών. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλή δουλειά, αλλά για αυτό θα είμαστε εδώ 24 ώρες τη μέρα". 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε: "Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο συγκροτημένο, χαμηλών τόνων, που έχει διάθεση να δουλέψει. Ο κ. Σάντος θα έχει την επίβλεψη όλων των εθνικών ομάδων, από την προπαίδων ως και την ανδρών. Έχει παρουσιάσει ήδη κάποιες σκέψεις, που αφορούν και στην οργάνωση, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία, οι οποίες και θα τεθούν φυσικά υπόψιν μας και νομίζω πως θα προχωρήσουμε πολύ καλά. Έχει και κάποιες άλλες σκέψεις, αλλά προτιμώ να τις αναλύσει ο ίδιος". 
 (Πηγή δηλώσεων sport24.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

paok foto