5 Ιουλ 2010

Η Συνέντευξη Τύπου του Mario Beretta


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Mario Beretta, αφού πρώτα παρουσίασε επίσημα τους συνεργάτες του. Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής:

«Θα ήθελα να παρουσιάσω τους συνεργάτες μου. Ξεκινώ με τον Άγγελο Εμμανουηλίδη, που εκτός από μεταφραστής είναι και καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής όποτε πέρα από μεταφραστής θα βοήθα και την ομάδα στο γήπεδο. Ο Max Canzi είναι ο πρώτος βοηθός μου. Είναι επίσης υπεύθυνος για τα τεχνικά μέρη, τα στατιστικά της ομάδας και των αντιπάλων. O
Luca Perger είναι ο δεύτερος βοηθός μου, υπεύθυνος για θέματα τακτικής και τεχνικής, όπως και για την παρακολούθηση των αντιπάλων. Ο Giorgio Rocca είναι προπονητής τερματοφυλάκων και ο Paolo Lazzarin, είναι ο γυμναστής και υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση. Έχουμε επίσης τον Γρηγόρη Καβαλιεράτο που είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση των τραυματιών. Τον βρήκαμε εδώ στον ΠΑΟΚ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Οι προπονήσεις έπρεπε να ξεκινήσουν έντονα για να είμαστε όσο πιο γρήγορα έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά. Η αμυντική λειτουργιά είναι ένα 25% των προπονήσεων κάθε μέρα. Γιατί όταν η αμυντική λειτουργία είναι καλή θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με λιγότερα άτομα στην άμυνα και να έχουμε περισσότερα άτομα στην επίθεση.
Σίγουρα ο τραυματισμός του Lino είναι μια σημαντική απώλεια. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε τον Savini σε αυτή τη θέση που έχει παίξει και στην Ιταλία εκεί. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Lino και πότε θα μπορέσει να επιστρέψει και ποιος θα είναι ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας.
Πάντα όταν παίρνουμε μια απόφαση την παίρνουμε όλοι μαζί, ο προπονητής, ο πρόεδρος ο τεχνικός διευθυντής, όποτε αναλαμβάνουμε και την ευθύνη όλοι μαζί.
Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες. Σήμερα θα κάνει μαγνητική ο Σταφυλλιδης και να δούμε και πως θα είναι η κατάσταση του Lino. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ράστερ 25 παικτών έχουμε 2-3 παίκτες που θα γυρίσουν σίγουρα και στην δεύτερη ομάδα. Και στην Γερμάνια θα δούμε και θα αποφασίσουμε και ποιοι θα είναι στο ρόστερ. Θα επιστρέψουν και οι διεθνείς παίκτες. Εκεί θα δούμε αν θα χρειαστεί να επιστρέψουν κάποιοι από τους νέους και να κάνουν  προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα ή θα τους κρατήσουμε εκεί.
Μέχρι να έρθουν όλοι οι παίκτες θα τους αξιολογώ κάθε μέρα. Ο τραυματισμός του Lino ίσως μας δημιουργήσει πρόβλημα στα αριστερά και υπάρχει πιθανότητα να πρέπει εκεί να ενισχυθούμε.
Τον Ζουέλα τον γνωρίζω, τον έχω δει και σε αγώνες. Είναι δυνατός παίκτης κεντρικός αμυντικός και όπως ξέρουμε μετακινήσαμε αυτή τη στιγμή τον Savini στα αριστερά όποτε άνοιξε μια θέση στο κέντρο της άμυνας.
Έχουμε ξεκινήσει ήδη να μαθαίνουμε και να βλέπουμε υλικό από κάποιες από τις ομάδες που πιθανόν να συναντήσουμε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Η Ζενίτ κι η Ντιναμό έχουν ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ξέρουμε το ρόστερ τους, ενώ έχουμε δει και κάποια παιχνίδια. Κάθε μέρα συλλέγουμε πληροφορίες από όλους τους πιθανούς αντιπάλους μας. Είναι και οι 5 παρά πολύ καλές ομάδες. Σίγουρα η Ζενίτ και η Ντιναμό έχουν ξεκινήσει και θα ήταν κάλο να τους αποφύγουμε. Οι άλλες είναι πολύ καλές ομάδες με δυνατό ρόστερ αλλα θα ξεκινήσουν προετοιμασία όπως και εμείς την ίδια περίοδο και θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Σημασία όμως δεν έχει πόσο καλή είναι η αντίπαλη ομάδα αλλα το πόσο έτοιμος θα είναι ο ΠΑΟΚ.
Και στην Ιταλία κάνουμε 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας όποτε ο χρόνος που είναι διαθέσιμος πιστεύω ότι είναι αρκετός για να ανταπεξέλθει η ομάδα στης υποχρεώσεις της σεζόν. Αλλάξαμε σε ένα μικρό κομμάτι την προετοιμασία για να φορμάρουμε την ομάδα και να την προετοιμάσουμε για το πρωτο παιχνιδι. Έτσι και αλλιώς θα έχουμε και δυο διακοπές στην αρχή του πρωταθλήματος για την Εθνική όποτε θα έχουμε χρόνο να ετοιμαστούμε.
Όταν σου προκύπτουν προβλήματα που δεν εχεις υπολογίσει, όπως ο τραυματισμός του Lino για παράδειγμα, είναι πιο σημαντικό από ας πούμε την απουσία των διεθνών που τη γνωρίζεις από πριν. Η ομάδα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ίδια με πέρυσι, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό μας βοηθά πολύ.
Δεν ασχολούμαι με τα οικονομικά. Ασχολούμαι με το γήπεδο και την ομάδα. Πάντα θα δουλεύω με τους παίκτες που έχω. Αλλα με τη διοίκηση είμαστε σύμφωνοι ότι όταν θα αξιολογήσουμε πλήρως όλους τους ποδοσφαιριστές, αν κριθεί ότι χρειαζόμαστε κάπου ενίσχυση, θα γίνει όπως έγινε και με την απόκτηση του Ζουέλα.
Ο τρόπος και το στυλ παιχνιδιού θα μοιάζει πολύ με το περσινό και θα είναι παρόμοιο με μικρές αλλαγές. Μπορεί να παίξουμε με έναν καθαρό επιθετικό η με δυο αλλα το στυλ παιχνιδιού θα είναι αρκετά παρόμοιο με το περσινό.
Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη για το Μουντιάλ. Λυπάμαι για την εθνική της Ιταλίας αλλα και της Ελλάδας. Είδαμε ότι μεγάλες ομάδες όπως η αργεντινή και η Βραζιλία αποχαιρέτησαν το τουρνουά νωρίς».  
Από www.paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

paok foto